[nieuws] De Hollandse polder: derde onderwijsblad gaat over flora en fauna

22-04-2021 4100 keer bekeken

De aanleg van de A16 Rotterdam heeft impact op de leefomgeving van mensen, en op die van de flora en fauna van het gebied. Het derde onderwijsblad staat daarom in het teken van de maatregelen die we treffen om de natuur zoveel mogelijk te ontzien.

Met de aanleg van speciale ecopassages, worden er bijvoorbeeld bruggen gebouwd om egels veilig over te laten steken. Voor o.a. uilen en mussen zijn nieuwe huisjes opgehangen. Er zijn zelfs tijdelijk speciale schermen neergezet die de vleermuizen helpen hun weg te vinden.

Bekijk het derde onderwijsblad 

Er komen nog drie onderwijsbladen met onderwerpen als archeologie, grond-, weg- en waterbouw en de digitale tweeling TWIN-16 (ICT). Eerder verschenen al onderwijsbladen over de energieneutrale Rottemerentunnel en de bodemgesteldheid van het project.

Kom met de klas langs bij de Expo A16 Rotterdam

Zodra de Expo A16 Rotterdam haar deuren weer opent zijn scholen van harte welkom om een bezoek aan de Expo A16 Rotterdam te brengen. Ook laten we hen graag het project zien door een rondleiding op de fiets langs de A16 Rotterdam. Zo komt de theorie echt tot leven! In de Expo of tijdens een rondleiding leren de leerlingen wat er allemaal bij de aanleg van de snelweg komt kijken.

Interesse in een rondleiding met de klas? Stuur ons een e-mail via onderstaande button en we helpen je graag verder!

Ja, ik heb interesse in een rondleiding

 

Cookie-instellingen