Wordt het Chabottunnel?

19-09-2018 2655 keer bekeken 0 reacties

Namens Leefbaar 3B heeft gemeenteraadslid Jan Pieter Blonk van Lansingerland voorgesteld de tunnel in de A16 Rotterdam door het Lage Bergse Bos de naam Chabottunnel te geven in plaats van Rottemerentunnel.

De naam verwijst naar de kunstschilder/beeldhouwer Henk Chabot. Hij woonde in Bergschenhoek en had zijn atelier aan de Rotte in Bergschenhoek, vlak bij waar de tunnel dadelijk onder de Rotte doorgaat. Hij was inwoner van Bergschenhoek van 1934 tot aan zijn dood in 1949.

Indrukwekkend oeuvre

De directeur van het Chabotmuseum Jisca Bijlsma gaf bij haar inspraak in de vergadering van de commissie Ruimte aan: "Door een samenloop van omstandigheden doet zich nu de unieke kans voor om de ontwikkeling en opgave rond de aanleg van rijksweg A16 Rotterdam en herinrichting van het gebied aan te grijpen om een van Nederlands belangrijke kunstenaars, die het grootste deel van zijn indrukwekkende oeuvre vrijwel precies op die plek aan de Rotte in Bergschenhoek in uw gemeente Lansingerland heeft geschilderd (waaronder Brand van Rotterdam), nu een eigen blijvende herinnering te geven door in de naamgeving van de tunnel (Chabottunnel) actief te verwijzen naar het bij ons al sinds jaar en dag zo genoemde LAND VAN CHABOT."

Twee├źnhalf jaar geleden koos het college van B&W om de tunnel de naam Rottemerentunnel te geven. Leefbaar 3B, gesteund door VVD, WIJ Lansingerland en PvdA, pleit om de naam Rottemerentunnel te wijzigen in Chabottunnel. In de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad in oktober zal de naamgeving van de tunnel opnieuw aan de orde komen.

0  reacties

Cookie-instellingen