Ondanks slecht weer opnieuw druk in het Lage Bergse Bos

28-01-2019 1282 keer bekeken 0 reacties

Zondag 27 januari vond de tweede informatiedag plaats over de werkzaamheden in het Lage Bergse Bos. Ondanks regen en wind bezochten ruim 300 omwonenden de informatietent en werden de drie wandeltochten druk bezocht.

Net als op de informatiedag op zaterdag 19 januari konden bewoners opnieuw terecht voor vragen over de aanleg van de A16 Rotterdam en de herinrichting van het bos. En ook nu was de belangstelling boven verwachting groot: er kwamen ruim 300 bezoekers waarvan ongeveer 100 belangstellenden deelnamen aan een van de drie wandelingen langs de bekende molenstomp, de manege en andere locaties.  

Bos blijft toegankelijk

Naast de precieze ligging van de half verdiepte tunnel en de toekomst van het Lage Bergse Bos was men ook benieuwd of het recreatiegebied vanuit Hillegersberg toegankelijk blijft tijdens de werkzaamheden. De medewerkers van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog konden dat bevestigen: ook tijdens de uitvoering van het werk kunnen omwonenden en recreanten in het Lage Bergse Bos wandelen, joggen, de hond uitlaten en paardrijden. Voor veel mensen was dat een geruststelling.   

Groene inrichting tunneldak

In het Lage Bergse Bos komt de A16 Rotterdam half verdiept in een tunnel van 2,2 km te liggen. In 2022 is de bouw van de tunnelconstructie klaar. Dan wordt een stevige laag grond op het tunneldak en de taluds aangebracht en worden die groen ingericht met bomen, struiken, speelweides en wandel- en fietspaden. Voor een aantal bezoekers en wandelaars was dit nieuw, maar zij reageerden over het algemeen positief op de plannen. Bent u ook benieuwd naar de plannen? Kijk dan op Herinrichting Lage Bergse Bos.

Cookie-instellingen