Minister Van Nieuwenhuizen geeft startsein aanleg A16 Rotterdam

18-03-2019 2620 keer bekeken 0 reacties

De aanleg van de A16 Rotterdam is begonnen! Met uitzicht op de zuidelijke tunnelmond gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op maandag 18 maart 2019 in Rotterdam het officiële startsein voor de aanleg van de A16 Rotterdam.

In het bijzijn van regionale bestuurders  en genodigden werd het eerste bouwbord onthuld. 

Minister Van Nieuwenhuizen: “Deze nieuwe rijksweg is maximaal ingepast in het landschap, duurzaam en het resultaat van een intensieve en goede samenwerking met alle bestuurlijke partners in de regio. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van deze drukke en economisch belangrijke regio. Na jaren van voorbereiding is de start van de aanleg een prachtige mijlpaal.”

Tijdens de bijeenkomst waren er korte toespraken door wethouder Bas Kurvers van de gemeente Rotterdam en wethouder Simon Fortuyn als voorzitter van de bestuurlijke afstemgroep A16 Rotterdam. Daarnaast nam minister Van Nieuwenhuizen een symbolisch hectometerpaaltje van de N209 in ontvangst van Gedeputeerde Floor Vermeulen. De A16 Rotterdam vervangt straks een deel van deze weg. De minister overhandigde van haar kant een visualisatie van de toekomstige A16 Rotterdam. 

Lees hier het volledige persbericht. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen en Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland.
 
Minister Cora van Nieuwenhuizen bij het bouwbord van de A16Rotterdam.
 

 

Cookie-instellingen