Landschap verandert langzaam maar zeker

07-01-2020 4393 keer bekeken 0 reacties

Sinds het voorjaar van 2019 worden de werkzaamheden van bouwcombinatie De Groene Boog met de dag meer meer zichtbaar. Langzaam maar zeker verandert het landschap. We blikken terug en kijken vooruit op de werkzaamheden.

Het afgelopen jaar stonden de werkzaamheden vooral in het teken van ruimte maken. Ruimte voor het verkeer, ruimte om te werken én ruimte voor de A16 Rotterdam zelf. Daarvoor is onder meer groen verwijderd, bijvoorbeeld bij het Terbregseplein en in het Lage Bergse Bos. Het wordt 100% gecompenseerd, voor het overgrote deel binnen het projectgebied. Naast het verwijderen van groen zijn veel kabels en leidingen verlegd en is het fietspad bij de Wildersekade verlegd om ruimte te maken voor de tijdelijke AVO-rotonde.

Zandhopen

Langs de N209, bij de kruising met de N471 en de rotonde bij de Ankie Verbeek-Ohrlaan zijn de afgelopen maanden zandhopen verrezen. Hierop komt een tijdelijke weg te liggen. Door het verkeer over een tijdelijke weg te leiden, kan De Groene Boog werken aan de nieuwe A16 en het verkeer zo min mogelijk hinderen.

Het aanvoeren van zand op deze plekken gaat de komende maanden nog door. In de eerste helft van 2020 zullen de brugdelen voor de tijdelijke weg over de N471 heen op zijn plek worden gehesen. Naar verwachting gaat de tijdelijke weg rond of net na de zomer van 2020 open.

Op andere plekken in het projectgebied worden straks ook steeds meer zandhopen zichtbaar, bijvoorbeeld bij de toekomstige verbindingsweg van de A16 Rotterdam naar de A13.

De grond in

Ook heeft De Groene Boog palen, ankers en damwanden de grond in gewerkt. Dit zijn bijvoorbeeld  funderingspalen en ankers voor de fly-over over het Terbregseplein in Ommoord. De funderingspalen zijn gemiddeld 28 meter lang.

Expo A16 Rotterdam

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de voltooiing van de Expo A16 Rotterdam. Expo A16 Rotterdam is geen traditioneel informatiecentrum, maar een totaalbeleving met activiteiten die de A16 Rotterdam tot een echte bezienswaardigheid maken. In maart 2020 opent de Expo zijn deuren. Meer informatie hierover staat tegen die tijd op deze website.

Meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op onze pagina Actuele werkzaamheden

0  reacties

Cookie-instellingen