Werkzaamheden damwanden Rottekade hervat

14-02-2020 842 keer bekeken 0 reacties

De werkzaamheden voor het aanbrengen van de damwanden bij de Rottekade zijn woensdag 5 februari hervat. Eerder bleek een harde zandlaag in de bodem te zitten, waardoor de drukmachine de damwanden niet diep genoeg de grond in kreeg.

Er is gezocht naar een alternatieve werkmethode. Met behulp van een resonator worden de damwanden nu alsnog de grond in gedrukt. Resoneren is een methode waarbij damwanden trillingsvrij kunnen worden aangebracht. De damwand resoneert mee met de beweging die door de resonator wordt opgelegd. Het is op deze manier mogelijk om een damwand aan te brengen zonder schadelijke trillingen te veroorzaken.

Het geluid van de resonator is daarentegen wel hoorbaar in de omgeving. Om de geluidsoverlast te beperken, zijn een aantal maatregelen toegepast. Ook zijn verkeersregelaars ter plaatse om passanten te wijzen op het geluid van de resonator en om het verkeer tijdelijk tegen te houden bij het inhijsen van de planken. Omwonenden zijn persoonlijk geïnformeerd over de werkzaamheden.

Werklocatie

Aan beide zijden van de Rotte, ter hoogte van de Branddreef, worden damwanden aangebracht. In totaal is het uitvoeringsteam zeven weken bezig. Men start de eerste drie weken aan de Rottebandreefzijde. Het materiaal wordt vervolgens verplaatst naar de overzijde van de Rotte, waarna het team nog drie weken doorwerkt om het werk te voltooien. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden eind maart afgerond.

Planning en werktijden

Voor het werk aan de Rottekade werken we tussen 7.00 en 17.00 uur, waarbij we rond 8.00 uur starten met het daadwerkelijk aanbrengen van de damwanden.

Cookie-instellingen