Minister opent Expo A16 Rotterdam

06-03-2020 915 keer bekeken 0 reacties

Vanaf dinsdag 10 maart opent de Expo A16 Rotterdam haar deuren voor het brede publiek. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nam op vrijdag 6 maart het belevingscentrum al officieel in gebruik.

In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg die vanaf 2024 het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt.

Verken en beleef

De Expo A16 Rotterdam is geen traditioneel bezoekerscentrum, maar een echte bezienswaardigheid. Iedereen kan zich op een interactieve en beeldende manier laten informeren over de aanleg van de nieuwe (verlengde) snelweg A16. Centraal in het centrum bevindt zich de interactieve plattegrond waar bezoekers met behulp van een 'navikart' (informatief wagentje) meer informatie krijgen over het project. Wie werken er allemaal mee aan de bouw van de snelweg en wat zijn de technische uitdagingen? Daarnaast duik je met de tentoonstellingsfilm de geschiedenis van de noordoostrand van Rotterdam in en zie je objecten die straks langs de nieuwe snelweg te vinden zijn. Buiten de Expo A16 Rotterdam is een speeltuin voor kinderen. Ook worden diverse wandelingen en evenementen georganiseerd.

De Expo A16 Rotterdam bevindt zich aan de rand van het Lage Bergse Bos en is vanaf dinsdag 10 maart 2020 iedere dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Op bovenstaande foto staan v.l.n.r.: Marco Zeeman (directeur Rijkswaterstaat), Hein Versteegen (projectdirecteur De Groene Boog), Cora van Nieuwenhuizen (minister Infrastructuur en Waterstaat), Floor Vermeulen (gedeputeerde Provincie Zuid-Holland), Toon van der Klugt (dijkgraaf, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard), Barbara Kathmann (wethouder gemeente Rotterdam), Marcel Belt (hoogheemraad, Hoogheemraadschap van Delfland), Simon Fortuyn (wethouder gemeente Lansingerland) en Pieter van de Stadt (burgemeester gemeente Lansingerland).

Cookie-instellingen