Aanvoer zand A16 Rotterdam nu ook vanuit Keilehaven

21-04-2020 323 keer bekeken 0 reacties

Het zand voor de aanleg van de A16 Rotterdam wordt vanaf vandaag ook via de Rotterdamse Keilehaven aangevoerd. De afgelopen weken is hard gewerkt aan de inrichting van een nieuwe loskade.

Naast de drie andere loslocaties zorgt deze nieuwe kade voor nog meer capaciteit voor de aanvoer van zand naar met name de A13-zijde van de nieuwe snelweg. In totaal is zo’n 4 miljoen kuub zand nodig voor het hele project.

Transportroutes

Vanaf de Keileweg rijden vrachtwagens richting de Benjamin Franklinstraat via de Schiedamseweg naar de Tjalklaan. Vervolgens rijden ze door industriegebied Spaanse Polder richting het werkgebied naast de A13.

transportroute vanaf de Keilehaven richting het werkterrein van de A16 Rotterdam. De stippellijn is een alternatieve route via de A20 en de A13

Afbeelding: transportroute vanaf de Keilehaven richting het werkterrein van de A16 Rotterdam. De stippellijn is een alternatieve route via de A20 en de A13

Planning

Het grootste gedeelte van het zand is bedoeld om de wegconstructie op te bouwen. Een snelle rekensom leert dat per week 70.000 m3 nodig is om genoeg zand op de werklocaties te krijgen. Omgerekend zijn dit per week zo’n 3.750 ritjes. Vanaf de andere loskades in Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam is al eerder gestart met het transport van zand.

Vanaf de Keilehaven wordt maximaal 20.000 m3 per week getransporteerd naar het werkgebied. De transporten vinden plaats tussen 7.00 en 19.00 uur door gemiddeld 25 vrachtwagens per uur.

Wat betekent dit voor u?

Het gebruik van het wegennet is afgestemd met de Gemeente Rotterdam. Naar verwachting zorgen de transporten voor omwonenden niet voor meer verkeersoverlast voor omwonenden. Bouwcombinatie De Groene Boog zet veegwagens in om de weg schoon te houden. Omwonenden en ondernemers in de buurt zijn per brief geïnformeerd over de start van het zandtransport vanuit de Keilehaven.

0  reacties

Cookie-instellingen