Start funderingswerk aansluiting A13/A16

31-07-2020 1013 keer bekeken 0 reacties

Om ruimte te maken voor de A16 Rotterdam wordt de huidige A13 een stukje richting de Schieveensedijk gelegd. Om die verbreding te realiseren, worden er drie viaducten gebouwd. Maandag 17 augustus beginnen de eerste funderingswerkzaamheden.

De funderingswerkzaamheden vinden op de volgende drie locaties plaats:

  • Nieuwe onderdoorgang Hofwijktunnel 
  • Nieuwe brug over de Schieveensedijk
  • Nieuw viaduct verbindingsboog A13/A16

Nieuwe onderdoorgang Hofwijktunnel

Vanaf maandag 17 augustus tot midden december is de Hofwijktunnel afgesloten voor verkeer, dit geldt ook voor fietsers en voetgangers. De omleidingsroute wordt met bebording ter plaatse aangegeven. Maandag 14 september beginnen we met het heien van palen voor de nieuwe onderdoorgang. Hier zijn we tot en met begin oktober mee bezig. We werken op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur. Gedurende de weekenden van 21-23 augustus en 11-13 september (en indien nodig de reserveweekenden 28-30 augustus en 18-20 september) worden twee rechterrijstroken aan de oostkant van de A13 afgesloten (richting van Rotterdam naar Delft). In deze weekenden plaatsen we de damwanden. Deze werkzaamheden zullen hoorbaar zijn in de omgeving. 

Nieuwe brug over de Schieveensedijk 

We beginnen vanaf maandag 17 augustus met het heien van palen voor de nieuwe brug over de Schieveensedijk. Hier zijn we tot begin september mee bezig. We werken op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur. De werkzaamheden geven geen verkeershinder in de omgeving. Met het aanvoeren van damwanden en de prefabpalen wordt rekening gehouden met de verkeersdrukte. De werkzaamheden zijn wel hoorbaar in de omgeving.

Nieuw viaduct verbindingsboog A13/A16

We beginnen vanaf maandag 17 augustus met het heien van palen voor het viaduct voor de verbindingsboog A13/A16. Hier zijn we tot begin november mee bezig. We werken op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur. De werkzaamheden geven geen verkeershinder in de omgeving. Met het aanvoeren van damwanden en de prefabpalen wordt rekening gehouden met de verkeersdrukte. De werkzaamheden zijn wel hoorbaar in de omgeving.

Direct omwonenden zijn per brief ge├»nformeerd over de aanstaande werkzaamheden. Bekijk de nieuwe situatie ook in onze trac├ękaart

Vlog

Meer weten over de werkzaamheden? In onderstaande vlog nemen Projectvoorbereider Faseringen Maurice Scherpenhuyzen en Adviseur Omgeving Frank van Ginderen u mee het gebied in en vertellen ze wat er allemaal op de planning staat. 

 

Cookie-instellingen