Waardering voor buurtbijeenkomsten A16 Rotterdam

13-02-2017 7271 keer bekeken 0 reacties

Rijkswaterstaat organiseerde in de afgelopen maand 9 buurtbijeenkomsten. Omwonenden die straks dichtbij de toekomstige rijksweg wonen, werden op een kleinschalige manier geïnformeerd over de laatste stand van zaken van het project. Ook was er ruimte om vragen te stellen en eventuele zorgen te uiten.

De buurtbijeenkomsten vonden plaats in de volgende gebieden:

  • Vlinderstrik West 
  • Lage Bergse Bos 
  • Oude Bovendijk 
  • Vlinderstrik Oost/Wildersekade 
  • Rottekade
  • Schiebroeksepark 
  • A13 en omgeving 
  • Bergweg-Zuid/Grindweg 
  • Terbregseveld 

In totaal kwamen er zo’n 80 belangstellenden naar de bijeenkomsten toe. Daarnaast waren er ook vertegenwoordigers van de gebiedscommissies en de gemeenten Rotterdam en Lansingerland aanwezig.

Op de agenda

De bijeenkomsten werden geleid door de gebiedsadviseurs van de A16 Rotterdam, voor veel bezoekers inmiddels bekende gezichten. Zij informeerden de aanwezigen onder meer over een aantal voorbereidende werkzaamheden die in december 2016 zijn gestart. Ook vertelden ze over de aanbesteding van de realisatie van de weg, de toekomstige herinrichting van de gebieden rondom de nieuwe A16, de planning van het project en de communicatie tijdens de verschillende projectfasen.

Vragen en zorgen

Wat tijdens de verschillende bijeenkomsten duidelijk naar voren kwam, was de behoefte aan heldere en tijdige communicatie over de voorbereidende werkzaamheden. Blijven bijvoorbeeld wandel- en fietspaden toegankelijk? Ook waren er zorgen over welke maatregelen Rijkswaterstaat neemt om bouwhinder en eventuele risico’s op bouwschade tijdens de aanleg van de weg te verminderen.

Bijeenkomsten vallen in de smaak

De kleinschalige en informele bijeenkomsten werden positief ontvangen.  Bewoners zien het als een goede manier om informatie uit te wisselen. Zij gaven aan dat ze graag ook in de toekomst op deze manier, en met regelmaat, op de hoogte gehouden willen worden over het project A16 Rotterdam. Rijkswaterstaat wil in ieder geval 2 keer per jaar een samenkomst organiseren. De volgende reeks bijeenkomsten vindt naar verwachting nog vóór de zomer van 2017 plaats.

0  reacties

Cookie-instellingen