3 informatiepunten A16 Rotterdam geopend

03-04-2017 1222 keer bekeken 0 reacties

Rijkswaterstaat opent op 3 locaties informatiepunten over de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. Vanaf deze en volgende week kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden aan de hand van een grote plattegrond, 2 korte films en verschillende folders kennismaken met het project.

De onbemande informatiepunten zijn vanaf deze en volgende week te bezoeken op de volgende locaties:

Stadswinkel Hillegersberg-Schiebroek
Argonautenweg 23
3054RP Rotterdam
Openingstijden: woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur, donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur

Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof
Briandplaats 21
3068 JJ Rotterdam
Openingstijden: maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 23.00 uur, vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur

Gemeentehuis Lansingerland (10 april)
Tobias Asserlaan 1
2662 SB Bergschenhoek
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur

De informatiepunten hebben vooral tot doel bewoners te informeren die nog niet eerder zijn geïnformeerd via website, nieuwsbrief, bewonersavond of ander kanaal. Bij de informatiepunten krijgen zij op een heel toegankelijke manier antwoord op vragen als ‘waar komt de A16 Rotterdam precies te liggen?’ en ‘waarom wordt de weg aangelegd?’.

Officieel geopend

Het informatiepunt in stadswinkel Hillegersberg-Schiebroek werd op vrijdag 31 maart officieel geopend door de omgevingsmanager van Rijkswaterstaat van de A16 Rotterdam, Nicolette van den Berg. Zij bood het informatiepunt aan, aan gebiedsdirecteur Andre Hammink.

Van den Berg: ‘De aanleg van de A16 Rotterdam is een ingrijpend project. Het is belangrijk de omgeving goed te informeren over wat er de komende jaren staat te gebeuren. Met onze informatiepunten hopen we bewoners in het gebied op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de A16 Rotterdam. Zo kunnen ze zich ook een beeld vormen van hoe de snelweg wordt ingepast in hun eigen omgeving.’

Gebiedsdirecteur Andre Hammink was blij met de opening: ‘Ik ben zeer tevreden dat er voor bewoners van Hillegersberg-Schiebroek op een herkenbare plaats een informatiepunt is. De A16 Rotterdam heeft een groot effect voor de bewoners in ons gebied, dus wij hechten er veel waarde aan om de bewoners goed en tijdig te informeren. Dit gebeurt door het Informatiepunt A16 Rotterdam.’

0  reacties

Cookie-instellingen