3 aannemerscombinaties gekozen voor vervolg aanbesteding A16 Rotterdam

20-06-2017 1027 keer bekeken 0 reacties

Rijkswaterstaat heeft 3 marktpartijen gekozen die doorgaan in de aanbesteding voor de realisatie van de A16 Rotterdam. In het voorjaar van 2018 wordt bekend wie van deze 3 aannemersconsortia de nieuwe rijksweg gaat aanleggen en onderhouden.

Het gaat om:

  • De Nieuwe Zestien (BAM, Boskalis, VolkerWessel)
  • Connect Rotterdam (Sacyr, Strukton)
  • De Groene Boog (Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel, TBI)

Van 5 naar 3

In januari startte Rijkswaterstaat de aanbesteding met 5 aannemersconsortia. De afgelopen maanden vond de zogenoemde 1e fase dialoog plaats, waarin ‘getrechterd’ werd naar 3 kandidaten. De marktpartijen kregen de opdracht de beheersing van 2 risico’s en een kans voor het project in kaart te brengen. Op basis van de uitwerking van deze opdracht heeft Rijkswaterstaat op 6 juni 2017 3 aannemersconsortia geïnformeerd over het voornemen hen voor de 2de fase dialoog uit te nodigen. Dit is gepubliceerd op TenderNed, het online platform voor aanbestedingen.

 

2e fase dialoog en verder

De 3 overgebleven gegadigden gaan nu door naar de 2e fase dialoog. Hierin staat verdieping centraal. Wat voor concrete ideeën hebben de aannemerscombinaties bij de realisatie van de A16 Rotterdam? En hoe gaan zij dat bereiken? Daarna volgen nog de aanbestedingsstappen ‘Inschrijving’ en ‘Afronding’ waarbij met 1 consortium het DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) wordt getekend. Naar verwachting worden in mei 2018 de handtekeningen gezet, zodat begin 2019 de realisatie van de A16 Rotterdam van start kan gaan.

 

Meer informatie

Meer weten over de A16 Rotterdam? Kijk dan op www.A16Rotterdam.nl en abonneer u op de nieuwsbrief.

0  reacties

Cookie-instellingen