Eerste foto-excursie polder Schieveen een succes

08-11-2017 835 keer bekeken 0 reacties

Het projectteam van de A16 Rotterdam organiseerde op zaterdag 28 oktober voor het eerst een foto-excursie in het projectgebied. Een groep van 15 amateurfotografen uit Rotterdam en Lansingerland trokken samen met beroepsfotograaf Sjaak Boot polder Schieveen in.

 

Onze oproep om mee te gaan op foto-excursie werd met veel enthousiasme door de omgeving ontvangen. Op de herfstochtend van 28 oktober verzamelde de eerste groep enthousiaste amateurfotografen zich in Belevenisboerderij Schieveen. Professioneel fotograaf Sjaak Boot voorzag de deelnemers van de benodigde tips en trucs. Vanuit daar trok de groep direct na zonsopgang samen met Sjaak polder Schieveen in.

 

Nieuwsgierige dieren

Onderweg stuitte de groep op enkele nieuwsgierige dieren die zich maar wat graag leenden als fotomodel. De schapen en koeien in het landschap zorgen voor de mooiste beelden.

 

Foto door Sjaak Boot


Foto’s deelnemers online

De deelnemers werd gevraagd hun mooiste foto’s in te sturen naar Rijkswaterstaat. Daar werd gehoor aan gegeven! Sjaak Boot selecteerde van iedere inzender de mooiste foto. U vindt alle foto’s in ons digitaal fotoalbum.

 

Foto door Sjaak Boot

 

Nieuwe excursies in het verschiet

Vanwege de grote belangstelling voor de foto-excursie in polder Schieveen, vinden in november nog 2 excursies plaats. Het is niet meer mogelijk u hiervoor in te schrijven. In de komende tijd organiseert Rijkswaterstaat weer nieuwe excursies, in een nieuw gebied en met een nieuw thema. Houd onze website in de gaten!

 

Meer informatie over het fotoproject

Met de aanleg van de A16 Rotterdam en ontwikkeling van aangrenzende gebieden ondergaat de noordoostrand van Rotterdam vanaf 2017 ingrijpende veranderingen. Rijkswaterstaat heeft de Rotterdamse beroepsfotograaf Sjaak Boot gevraagd die veranderingen vast te leggen, op zijn eigen karakteristieke wijze. Naast de fotografie van Sjaak Boot, nodigt Rijkswaterstaat ook de omgeving uit deel te nemen aan dit fotoproject. Daarom organiseren we de komende jaren een reeks foto-excursies. Door samen te fotograferen, registreren we alle veranderingen die op stapel staan en leggen we het DNA van het gebied vast. Bekijk onze fotografiepagina A16 in beeld voor meer informatie over dit fotoproject.

0  reacties

Cookie-instellingen