Minister Van Nieuwenhuizen geeft startsein ‘grootste onderhoudsopgave infrastructuur ooit’

18-01-2018 1100 keer bekeken 0 reacties

Minister Van Nieuwenhuizen heeft woensdag 17 januari de aftrap gegeven voor de grootste onderhoudsoperatie ooit van de bestaande infrastructuur in Nederland.

De komende 10 jaar worden tunnels, bruggen en wegen grondig gerenoveerd, duurzamer gemaakt en voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van bediening en beveiliging. Dit is nodig voor een goede bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer in ons land.

 

Werkzaamheden in Zuid-Holland

Ook in de regio Zuid-Holland krijgt de grootse onderhoudsopgave de komende jaren vorm.

 

 

Onderstaande kaart geeft een totaaloverzicht van alle (aankomende) werkzaamheden aan bruggen (rood), tunnels (blauw) en wegen (groen).

 

 

A16 Rotterdam

Hoewel geen renovatie, is de aanleg van de A16 Rotterdam ook een belangrijke maatregel om de bereikbaarheid en doorstroming in de regio Zuid-Holland te verbeteren. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden.

 

Onnodige verkeershinder voorkomen

Door niet alle renovatieopgaven tegelijk aan te pakken, wordt geprobeerd om onnodige verkeershinder in de regio te voorkomen. Op de website van Rijkswaterstaat ziet u welke werkzaamheden in Zuid-Holland gepland staan en wanneer deze worden uitgevoerd.

 

Waarom deze onderhoudsoperatie?

Veel bruggen, tunnels en wegen zijn aangelegd vanaf de jaren 50 en zijn nu verouderd en versleten. Sindsdien is het verkeer enorm toegenomen en zijn vrachtwagens zwaarder geworden. Om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van deze bruggen, tunnels en wegen te kunnen blijven garanderen, is investering en onderhoud noodzakelijk. Dit moet zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer.

 

0  reacties

Cookie-instellingen