Rotterdam verplaatst 30 bomen van Ankie Verbeek-Orhlaan

16-03-2018 824 keer bekeken 0 reacties

De gemeente Rotterdam verplaatst 30 bomen van de Ankie Verbeek-Ohrlaan naar enkele nieuwe locaties in de stad. Het gaat om bomen die anders gekapt zouden worden voor de aanleg van de A16 Rotterdam, vanaf 2019.

Voor de bomen, iepen van enkele jaren oud zijn, zijn nieuwe plekken in de stad gereserveerd. 16 bomen worden verplaatst naar Overschie, bij nieuwbouwproject De Entree aan de Burgemeester Josselin de Jonghlaan. 1 boom gaat naar de Veerhaven. De 30 iepen zijn onderdeel van een groep van in totaal 34 bomen. Helaas moeten 4 bomen vanwege hun slechte gezondheid gekapt worden. De rest van de bomen gaat naar het bomendepot van de gemeente Rotterdam. Hier blijven ze gemiddeld 3 jaar, totdat ze ook herplant worden in de stad.

Bomen verplaatsen per vrachtwagen

De bomen aan de Ankie Verbeek-Ohrlaan worden uitgegraven en met een grote vrachtwagen vervoerd naar de nieuwe locatie. Hier worden de bomen herplant, bemest en bewaterd zodat ze een goede start maken in de nieuwe grond.

Circulair

De gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat vinden het belangrijk om zorgvuldig om te springen met bomen. Het is zonde om goede en gezonde bomen te kappen, zeker als er een alternatieve locatie voor handen is. Bijkomend voordeel van het verplaatsen van bomen is dat er vaker grotere en volwassen bomen op nieuwe locaties kunnen worden geplant in plaats van gloednieuwe kleine bomen.

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen