Herinrichting Lage Bergse Bos

9761 keer bekeken

De komende jaren ondergaat het Lage Bergse Bos een metamorfose. Een groot deel van het bos wordt opnieuw ingericht met groen, water en eigentijdse voorzieningen.

Naast de groene inrichting van het nieuwe tunneldak krijgt ook de rest van het Lage Bergse Bos een kwaliteitsimpuls. Met als doel een gevarieerder gebied en eigentijdse voorzieningen voor bezoekers. Meer informatie over de herinrichting is te vinden op de website van Recreatieschap Rottemeren. Daar is ook het definitief ontwerp van het nieuwe Lage Bergse Bos te vinden.

Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos het de A16 Rotterdam

De plannen voor de kwaliteitsimpuls zijn afgestemd op het ontwerp van de half verdiepte Rottemerentunnel vanuit het project A16 Rotterdam. Op deze manier ontstaat er een aantrekkelijk gebied waarbij de paden, beplanting en recreatieve voorzieningen goed op elkaar aansluiten. Komende jaren staat er veel te gebeuren in het Lage Bergse Bos. In 2019 hebben we een factsheet ontwikkeld waarin we meer achtergrondinformatie geven over de inrichting van het tunneldak van de Rottemerentunnel, maar ook over de kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos. 

Bekijk hier de factsheet 'Werken aan de A16 Rotterdam en het Lage Bergse Bos'

John en Dick van Staatsbosbeheer vertellen in onderstaande video meer over de metamorfose van het Lage Bergse Bos.

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen