Aanleg A16 Rotterdam formeel van start

21-12-2018 3478 keer bekeken

Op donderdag 20 december jl. heeft bouwcombinatie De Groene Boog formeel het aanvangscertificaat ontvangen van Rijkswaterstaat voor de realisatie van het project A16 Rotterdam. Na intensieve voorbereiding wordt 1 februari 2019 buiten gestart met de werkzaamheden voor de aanleg.

Samen klus klaren

‘De A16 Rotterdam komt neer op het realiseren en onderhouden van een energieneutrale weg in een drukke stedelijke omgeving. Dat is een grote uitdaging’, volgens contractmanager Stefan van der Voorn van Rijkswaterstaat: ‘We werken samen vanuit een kantoor om deze klus te klaren. Op die manier zijn de lijnen tussen Rijkswaterstaat en De Groene Boog kort en bouwen we de A16 conform planning, binnen budget en met minimale hinder voor de omgeving. In de afgelopen periode heeft De Groene Boog aangetoond dat zij gereed is om het bestaande areaal in onderhoud te nemen en de werkzaamheden vanaf 1 februari 2019 buiten te kunnen uitvoeren. Daarom is nu het aanvangscertificaat uitgereikt. Het versterkt het vertrouwen dat we bij de openstelling in 2024 samen trots kunnen terugkijken op de manier waarop de A16 Rotterdam is gerealiseerd.’  

Energieneutraal

De Groene Boog is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de financiering van het project en verzorgt na de realisatie 20 jaar het onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap. Er wordt gebruik gemaakt van extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen. De Groene Boog is een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI (Mobilis, CroonWolter&Dros).

 

 

 

Cookie-instellingen