Informatiedag Lage Bergse Bos druk bezocht

21-01-2019 1029 keer bekeken

Afgelopen zaterdag 19 januari bezochten bijna 500 omwonenden de informatiedag over het Lage Bergse Bos. Aanleiding is de start van de werkzaamheden in het bos door bouwcombinatie De Groene Boog en Staatsbosbeheer vanaf eind januari.

In de informatietent naast familierestaurant Bergsche Plas konden bewoners terecht voor vragen over de aanleg van de A16 Rotterdam en de herinrichting van het bos. Aan de hand van kaartmateriaal en twee maquettes was te zien hoe de half verdiepte tunnel in het Lage Bergse Bos komt te liggen. Recreatieschap Rottemeren gaf meer informatie over de kwaliteitsimpuls die het bos de komende jaren krijgt. Daarnaast konden bewoners meewandelen door het Lage Bergse Bos. Tijdens deze wandelingen werd onder meer uitgelegd welke bomen worden verwijderd als gevolg van essentaksterfte en om de toekomstige half verdiepte tunnel te kunnen aanleggen. De nadruk lag op hoe het Lage Bergse Bos er in de toekomst uit komt te zien: een mooi recreatiegebied met meer biodiversiteit en waar meer te zien en te beleven is dan nu. 

Komende zondag 27 januari vindt een tweede informatiedag plaats. Tussen 11.00 en 16.00 uur staan koffie, thee en warme chocomel klaar in een verwarmde informatietent tegenover familierestaurant Bergsche Plas. U bent van harte welkom. 

Bekijk hier het verslag van de informatiedag in het Algemene Dagblad.

Cookie-instellingen