College gemeente Lansingerland op bezoek

01-07-2019 1188 keer bekeken

Het college van Lansingerland heeft op dinsdag 25 juni een bezoek gebracht aan de A16 Rotterdam en bouwcombinatie De Groene Boog (DGB). Na de kennismaking op het kantoor van DGB en Rijkswaterstaat (RWS) op bedrijventerrein Brainport I bij de Erasmus Universiteit volgde een toer langs het tracé.

Er werd onder meer gestopt bij de locatie van het toekomstige Beleveniscentrum in het Lage Bergse Bos, het werkterrein bij het Terbregseveld en het werkterrein bij de rotonde N209/N471. Daar wordt een tijdelijke weg aangelegd zodat het verkeer straks kan blijven doorrijden tijdens de realisatie van de A16 Rotterdam.  

Verkeersdrukte en communicatie

Tijdens het werkbezoek is met het college onder meer gesproken over de verkeersdrukte op de N209 en N471, de communicatie met bewoners, de inpassing van de weg en ook de invulling van ‘Saldo nul’, de regionale ambitie om de nieuwe snelweg niet of zo min mogelijk te horen, te ruiken en te zien.  Het college was erg te spreken over het bezoek, de informatie die werd gedeeld en de samenwerking tussen RWS en DGB.

Van links naar rechts: Harbert van der Wildt (Directeur EPC), Judith van Oers (Omgevingsadviseur DGB), Tom Leest (Omgevingsadviseur RWS), Pieter van de Stadt (Burgemeester gemeente Lansingerland) Kathy Arends (Wethouder), Nicolette van den Berg (Omgevingsmanager RWS), Ankie van Tatenhove (Wethouder), Albert Abee (Wethouder), Willem de Graaf (Projectmanager A16 Rotterdam), Simon Fortuyn (Wethouder), Lucas Vokurka (Gemeentesecretaris) en Gauke van Rij (Projectmanager)

 

Cookie-instellingen