Werkzaamheden aan de Rottekade uitgelopen

23-10-2019 2886 keer bekeken

Op maandag 16 september zijn wij gestart met voorbereidende werkzaamheden om de bouw van de tunnel onder de Rotte mogelijk te maken. Hier bent u in september over geïnformeerd. De werkzaamheden duren langer dan verwacht met als gevolg dat de openstelling van de tijdelijke Branddreef niet op 26 oktober plaatsvindt, maar op 30 november 2019.

Reden vertraging
Om hinder voor de omgeving te beperken, drukken wij damwanden in de grond in plaats van ze erin te heien. Naast een technische storing in de machine waarmee dit wordt uitgevoerd en de zorgvuldigheid die wij in acht nemen tijdens het proces, neemt het meer tijd in beslag dan gepland en gehoopt.

Afsluitingen en omleidingen
De eerdere genoemde afsluitingen en omleidingen blijven tot en met 29 november voor het verkeer van kracht.

Het gaat om de volgende afsluitingen en omleidingen:

  • De kruising Branddreef-Rottekade is afgesloten en is er een omleiding voor al het verkeer ingesteld via de Vaandragerdreef, Rottebandreef en de Molenlaan. Deze situatie is van toepassing tot en met 29 november 2019. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. De Terbregse Rechter Rottekade is per 30 november weer via de verlegde Branddreef bereikbaar.
  • De Branddreef is voor al het verkeer afgesloten. Tijdens deze afsluiting wordt de tijdelijke Branddreef aangelegd. De verlegde Branddreef is per 30 november beschikbaar. Van maandag 30 september tot en met vrijdag 29 november is de Rottekade voor al het verkeer afgesloten.
  • De Rotte is voor de helft afgezet door middel van een boeienlijn. Het vaarverkeer heeft voldoende ruimte om er langs te gaan. Auto- en fietsverkeer ondervindt hier geen hinder van.
  • Ruiters dienen ook de omleiding te volgen. De ruiterpaden lopen parallel aan de fietspaden van de Rottebandreef.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07:00 – 18:00 uur. De weg blijft wel afgesloten als er niet wordt gewerkt.

Cookie-instellingen