Drukbezochte wandelingen op zaterdag 14 december

20-12-2019 647 keer bekeken

De aanleg van de A16 Rotterdam is gestart, er is buiten steeds meer te zien. Genoeg reden voor De Groene Boog en Rijkswaterstaat om wandelingen te organiseren voor omwonenden. Zaterdag 14 december was het zo ver.

De belangstelling voor de wandelingen was groot, de sfeer was goed. Deelnemers waren opgesplitst in twee groepen. Een groep liep mee door het projectgebied rond knooppunt Terbregseplein. De andere groep liep door het projectgebied rond de Ankie Verbeek-Ohrlaan/N209.

Toekomstbeeld
Met tekeningen en foto’s werden de wandelaars geïnformeerd over hoe het gebied er in de toekomst uit komt te zien. We stonden uitvoerig stil bij de bouw van de nieuwe fly-over in het Terbregseplein en bij het viaduct over de President Rooseveltlaan. Gemeente Rotterdam gaf een korte toelichting op de herontwikkeling van het Terbregseveld. 

Veilig fietsen
Tijdens de wandelingen was er alle ruimte voor vragen. De wandelaars rond de Ankie Verbeek-Ohrlaan uitten hun zorgen over de mogelijke onoverzichtelijkheid en onveiligheid van de verkeerssituatie aldaar voor fietsers.

Goed om te kunnen melden dat juist op deze plek een rotonde komt met veel oog voor de verkeersveiligheid.

Vanaf de kruising met de spoorlijnen van de HSL en Randstadrail richting de Ankie Verbeek-Ohrlaan wordt de A16 Rotterdam ingepakt met grondwallen van 4,5 m hoog. De grondwallen schermen de omgeving ook af voor geluid van de nieuwe rijksweg. Ter hoogte van het voormalige BP-tankstation komt een recreaduct. Dat is een fiets- en wandelpad met faunaverbinding. De vragen die hier kwamen waren gingen met name over de definitieve kruising Ankie Verbeek- Ohrlaan met de A16 Rotterdam. Ook werden er diverse vragen gesteld over de tijdelijke verkeersmaatregelen en een aantal vragen over het ontwerp van de overgang van de A16 naar het Schiebroekse Park.  

 

Cookie-instellingen