Tijdelijke kruising Grindweg/Bergweg Zuid in gebruik genomen

20-04-2020 419 keer bekeken

Op de Grindweg/Bergweg Zuid is sinds vandaag een gelijkvloerse kruising in gebruik genomen. Vanwege de werkzaamheden aan de nieuwe A16 Rotterdam passeert het bouwverkeer via deze kruising. Totdat de vrijliggende bouwweg er is maakt het bouwverkeer gebruik van deze oversteekplaats.

Extra bouwweg voor minimale overlast

We zorgen ervoor dat het verkeer minimale overlast heeft van de bouwwerkzaamheden. Langs de hele nieuwe A16 Rotterdam komt een vrijliggende weg voor het bouwverkeer. Zo scheiden we het bouwverkeer van het normale verkeer. Op een later moment wordt er over de Grindweg/Bergweg Zuid een brug gemaakt. Deze brug is onderdeel van de vrijliggende bouwweg waar het bouwverkeer overheen rijdt. Naar verwachting nemen we de bouwweg in november 2020 in gebruik.

Veiligheid voor wegverkeer

Tot de brug klaar is, rijdt het bouwverkeer nog over de gewone weg. Om overlast zo laag mogelijk te houden, hebben we een aantal regels opgesteld voor het bouwverkeer. Zo rijdt het bouwverkeer alleen over de kruising Grindweg buiten spitstijden en heeft de kruising geen functie als in- of uitrit. Daarnaast staan er altijd verkeersregelaars om het bouwverkeer veilig over de weg te begeleiden.

De omleiding in beeld

Bij de groen lijn met pijlen bevindt zich de gelijkvloerse kruising.

Vragen, klacht en contact

Ervaar je overlast tijdens het werk of heb je vragen over het proces? Stuur dan een e-mail naar: a16rotterdam@rws.nl. Of neem telefonisch contact op met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Cookie-instellingen