[nieuws] Verbindingsboog A16 richting Hoek van Holland komend weekend open

05-08-2020 756 keer bekeken

De realisatie van de fundering voor de nieuwe fly-over bij het Terbregseplein is afgelopen weekend voorspoedig verlopen. De verbindingsboog vanaf de A16 richting Hoek van Holland hoeft daarom aankomend weekend, van vrijdag 7 augustus tot maandag 10 augustus, niet dicht.

Werkzaamheden
Bouwcombinatie De Groene Boog werkte in het weekend van 31 juli tot 5 augustus aan de bouw van de fly-over over het bestaande wegennet van het Terbregseplein. Deze fly-over verbindt uiteindelijk de huidige A16 met de A16 Rotterdam richting de A13. Tijdens de afsluiting werden onder andere damwanden en palen aangebracht voor de fundering van de pijlers die de nieuwe fly-over gaan ondersteunen. De werkzaamheden verliepen zo voorspoedig dat een tweede afsluiting in het weekend van vrijdag 7 augustus tot maandag 10 augustus niet nodig is.  

De doelgroepenstrook voor vrachtverkeer blijft wel afgesloten van 31 juli tot en met 23 augustus. Ook is de verbindingsboog nog wel afgesloten in het weekend van vrijdag 2 oktober 22:00 uur tot maandag 5 oktober 5.00 uur.

 

Cookie-instellingen