[nieuws] Oktober: Maand van de Rottemerentunnel

01-10-2020 1894 keer bekeken

De Rottemerentunnel is een bijzonder onderdeel van het project A16 Rotterdam. Er is van alles te vertellen over de unieke bouw ervan en de inpassing in het landschap. Daarom hebben we oktober uitgeroepen tot de ‘Maand van de Rottemerentunnel’ met tal van activiteiten en lezingen.

In het Lage Bergse Bos ligt de A16 Rotterdam straks in een half verdiepte tunnel. Deze 2,2 km lange tunnel is uniek vanwege de fraaie inpassing in het landschap en het feit dat hij 100% energieneutraal is. Vanaf dit najaar gaat bouwcombinatie De Groene Boog hard aan de slag om de tunnelconstructie te maken. Er is veel te vertellen over de Rottemerentunnel en daarom staat de maand oktober geheel in het teken van de tunnel. Met volop  activiteiten in en rond het Lage Bergse Bos en de Expo A16 Rotterdam. Voor jong en oud. Nieuwsgierig?

Vind hier meer informatie en het programma 

Activiteiten
Tijdens de maand van de Rottermerentunnel organiseert het project onder andere scholenbezoeken, kan je de Rottemerentunnel-wandelroute lopen en zijn er presentaties en lezingen in de Expo A16 Rotterdam. De activiteiten staan in het teken van 3 thema’s: hoe bouw je een energieneutrale tunnel, hoe informeren we de omgeving tijdens de werkzaamheden en hoe wordt de tunnel ingepast in het landschap.

Aanmelden
Voor een aantal activiteiten is aanmelden verplicht. Daarnaast hebben we in verband met de corona-maatregelen per activiteit een beperkt aantal plekken. Dus vol=vol. Het actuele programma en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op www.a16rotterdam.nl/maandvanderottemerentunnel 

Over de Rottermerentunnel 
De A16 Rotterdam wordt ’s werelds eerste energieneutrale snelweg met een tunnel. Het toepassen van onder andere ledverlichting en zonnepanelen in en rondom de tunnel zorgt ervoor dat er zowel energie wordt bespaard als opgewekt. Daarnaast krijgen het tunneldak van de tunnel en de taluds een groene inrichting met bomen, struiken en weides. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de Rottermerentunnel.
 

Cookie-instellingen