[nieuws] A16 Rotterdam in vogelperspectief

10-12-2020 7327 keer bekeken

Vanuit de lucht zie je de vorderingen aan de A16 Rotterdam pas echt goed. Daarom stuurden we onze luchtfotograaf op pad om de bouw vast te leggen.

Terbregseplein

Over een van de drukste verkeersknooppunten van Nederland komt een fly-over over het bestaande weggennet. De eerste pijlers zijn gestort de afgelopen weken en medio volgend jaar gaan we starten met het inschuiven van de wegdekken. Een bijzondere bouwmethode.

 

 

 

 

Rottemerentunnel

Even verderop duikt de snelweg in een 2,2 km lange halfverdiepte tunnel onder de Rotte en het lage Bergse bos door. Zoals zichtbaar wordt er al hard gewerkt met veel kranen. Damwanden en boorpalen worden aangebracht. Onlangs is gestart met het uitgraven van de eerste bouwkuip.

 

 

 

 

 

Ankie Verbeek-Ohrlaan

Het pakket zand op de foto's is de voorbelasting van de tijdelijke rotonde bij de Ankie Verbeek Ohrlaan. De A16 wordt doorgetrokken op de plek waar nu de huidige N209 ligt.

 

 

 

 

 

Aansluiting N471/N209

Een stukje verderop bij de kruising van de N471 met de N209 is onlangs een bypass in gebruik genomen. De huidige rotonde bij de Doenkade is ontmanteld en het uitvoeringsteam kan aan de slag met de realisatie van de A16 Rotterdam op de plek van de voormalige rotonde.

 

 

 

 

Aansluiting A13

Naast Rotterdam The Hague Airport gaat de weg langzaam de aansluiting maken richting de A13. De zogenoemde verbindingsboog wordt in het midden aangetakt op de huidige A13. Daarvoor moet ruimte gecreƫerd worden aan de kant van de Schieveense Polder. Het zand voor de voorbelasting ligt er al een poosje. Ook de funderingswerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Vanaf 4 januari volgt er een tweede fase van het funderingswerk.

 

 

 

 

Cookie-instellingen