[nieuws] Nieuwe op/afrit N209 Bedrijventerrein Schiebroek

27-01-2021 1109 keer bekeken

In een eerdere versie van dit bericht meldden wij dat de Bergschenhoekseweg per 19 februari vervalt. Vanwege de winterse weersomstandigheden van de afgelopen week, zal dit enkele weken worden opgeschoven. Zodra we meer informatie hebben over de nieuwe data, vermelden we dat op deze website.

Update 3 maart: de Bergschenhoekseweg vervalt per 12 maart

De Bergschenhoekseweg aan de noordzijde van de N209 komt op een nader te bepalen moment (naar verwachting in maart 2021) te vervallen voor de aanleg van de A16 Rotterdam. Om het bedrijventerrein Schiebroek bereikbaar te houden, maken we een aparte af- en oprit op de N209 ter hoogte van de Dotterbloemstraat.

Op de kaartjes is te zien hoe het verkeer vanuit de verschillende richtingen het bedrijventerrein kan bereiken en weer verlaten. Bergschenhoekseweg 95 waar Herenboeren gevestigd is, blijft voorlopig bereikbaar vanaf de kruising van de N209 met de Ankie Verbeek Ohrlaan/ Wildersekade.

[tekst gaat door onder de kaartjes]

Verkeer vanuit de richting A13 en N471 gebruikt de nieuwe afrit op de N209 om het bedrijventerrein te bereiken. Verkeer richting de A13 en N471 gebruikt de nieuwe oprit naar de N209 en keert bij afslag Bergschenhoek, om via de N209 de weg te vervolgen richting de A13 en N471.

 

Verkeer vanuit de richting Ankie Verbeek Ohrlaan en Bergschenhoek neemt op de N209 de afslag Rotterdam, om via de N209 gebruik te maken van de nieuwe afrit naar het bedrijventerrein. Verkeer richting de Ankie Verbeek Ohrlaan en Bergschenhoek neemt de nieuwe oprit naar de N209.​​​​​

 

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de route Wildersekade/Hazelaarweg/Adrianalaan, via de Landscheiding of via de Zwarteweg.

De werkzaamheden

Van 1 tot en met 19 februari is op de N209 richting Bergschenhoek op doordeweekse dagen overdag (0700-16.00u) 1 rijstrook afgezet. Deze afzetting is nodig om veilig de nieuwe af- en oprit te kunnen aanleggen. Zodra de af- en oprit is gerealiseerd, zullen wij het westelijke deel van de Bergschenhoekseweg (tussen het HSL-spoor en Herenboeren) verwijderen. We frezen het asfalt weg en brengen vervolgens zand en grond aan voor de grondwal die hier wordt gemaakt. 

Definitieve situatie Bergschenhoekseweg 

De af- en oprit op de N209 is tijdelijk, naar verwachting tot begin 2024. Dan realiseren we de definitieve situatie, waarbij de ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein Schiebroek (dan Ratelaarweg in plaats van Bergschenhoekseweg) aan de zuidzijde van de A16 ligt.

Cookie-instellingen