[beeld] A16 Rotterdam vanuit de lucht

02-02-2021 5042 keer bekeken

Hoe de werkzaamheden aan de A16 Rotterdam vorderen, zie je het beste vanuit de lucht. Daarom stapte onze luchtfotograaf nog eens in het vliegtuig. In de fotobijschriften lees je meer informatie over de werkzaamheden Foto's: Topview Luchtfotografie

Parallel aan de A13 werken we aan de verbreding van de Hofwijktunnel. De verbreding is nodig om tussen de rijstroken van de A13 ruimte te maken voor de aansluiting met de nieuwe A16 Rotterdam. 
Rechts de A13 in beeld met de contouren van de nieuwe A16 ernaast. De huidige Schieveensedijk wordt vanaf eind februari verlegd.
In november vervingen we de rotonde Doenkadeplein door de bypass langs het werk. In januari is over de N471 (bovenaan deze foto) de brug voor het bouwverkeer geplaatst.
Hier het zand voor het inklinken van de ondergrond bij de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de N209. Eind augustus 2021 volgt de ingebruikname van een tijdelijke rotonde op deze plek. 
Alle damwanden voor de Rottemerentunnel ter hoogte van het Lage Bergse Bos zitten in de grond. Het boren van palen gaat gestaag door. En we zijn bezig met het uitgraven van de derde bouwkuip. 
Begin januari namen we de trappenbrug bij het Wezelpad in gebruik. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht over de werkzaamheden. De brug vervangt het Reeënpad. 
Bouwkuipen 23/24 van dichtbij. In januari is gestart met het uitgraven, nadat de damwanden zijn aangebracht en de palen geboord. Vanaf april wordt hier onderwaterbeton gestort. 
Vanaf het Terbregseveld zijn de contouren van de Rottemerentunnel goed te zien.
Hier bouwen we de fly-over van het Terbregseplein.
Wie op de snelweg bij het Terbregseplein rijdt, ziet dat de eerste pijlers zijn gestort en ‘uit hun jasje’ zijn gehaald. De komende periode volgen er nog diverse betonstorts voor de overige pijlers.
Een close-up waar de opbouw van de wapening voor de pijlers goed te zien is. Helemaal onderin het spoor Rotterdam-Utrecht.

 

Cookie-instellingen