[nieuws] Nieuwe data werk Schieveensedijk en Hofwijktunnel

25-02-2021 2882 keer bekeken

Door de vorst moesten werkzaamheden aan de Schieveensedijk en de Hofwijktunnel worden uitgesteld. Inmiddels is er een nieuwe planning.

Schieveensedijk 

Op woensdag 3 maart is de Schieveensedijk afgesloten van 07.00 tot 16.00 uur. We maken dan alvast de nieuwe aansluiting bij de Hofwijktunnel.

Vervolgens is de Schieveensedijk van maandag 15 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 19 maart 16.00 uur dag en nacht afgesloten op het deel tussen de brug over de Zweth en de onderdoorgang N209 (Parallelstraat Oostzijde). We maken dan de aansluiting op de nieuwe, verlegde Schieveensedijk. Het verleggen van de Schieveensedijk is nodig omdat hier de aansluiting komt van de nieuwe A16 Rotterdam op de A13.

Omleiding en bereikbaarheid

Autoverkeer wordt omgeleid via de A13, fietsverkeer via Delftweg en Zwethpad. Met de bewoners en bedrijven op dit deel zal direct worden afgestemd over de bereikbaarheid van hun pand tijdens de werkzaamheden. De hulpdiensten worden door ons geïnformeerd over de gewijzigde situatie en bereikbaarheid percelen.

Openstelling verlegde Schieveensedijk in 2 fases

Vrijdag 19 maart aan het einde van de werkdag stellen we het noordelijke deel van de verlegde Schieveensedijk open. In de weken erna worden er nog kabels & leidingen verlegd waarna we op 9 april 2021 de volledige Schieveensedijk op de nieuwe, definitieve locatie in gebruik nemen.

Hofwijktunnel afsluiting

De Hofwijktunnel is op dit moment niet toegankelijk voor autoverkeer, wel voor fietsers en voetgangers. Van 3 maart tot en met 9 april is de Hofwijktunnel ook voor fietsers en voetgangers afgesloten. In die periode brengen we damwanden aan in het verlengde van de tunnel en richten we de kruising met de verlegde Schieveensedijk in. Op 9 april wordt de Hofwijktunnel weer opengesteld voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Werktijden & hinder

De reguliere werktijden zijn doordeweeks van 07.00 tot 16.00 met een uitloop naar 19.00 uur. Het aanbrengen van de damwanden bij de Hofwijktunnel kan zorgen voor geluidsoverlast, dit werk is nu gepland van 1 t/m 15 maart. Daarnaast brengen we op 3 maart en in de week van 15 t/m 19 maart asfalt aan en moeten we oude delen van het asfalt wegfrezen, wat ook hoorbaar kan zijn in de directe omgeving.

Cookie-instellingen