[nieuws] Werkzaamheden duiker Spoorhaven/Landscheiding

16-03-2021 4402 keer bekeken

Doordat er onverwacht kabels & leidingen zijn aangetroffen in de ondergrond, zijn de werkzaamheden aan de Spoorhaven een week later gestart, waardoor deze ook een week langer door lopen. Hieronder vindt u de nieuwe data.

We bouwen de duiker in twee fases: eerst het deel onder de Spoorhaven en daarna het deel onder de Landscheiding. Het P&R-terrein bij de metrohalte blijft bereikbaar, autoverkeer volgt een omleiding.

Fase 1: Spoorhaven – 8 t/m 19 maart en 29 maart

Van maandag 8 tot en met vrijdag 19 maart zijn er werkzaamheden aan het deel van de duiker onder de Spoorhaven, ter hoogte van de provinciale weg. Het noordelijk deel van de Spoorhaven is dan afgesloten voor autoverkeer. Het P&R terrein is bereikbaar via de zuidzijde van de Spoorhaven. Fietsers/voetgangers worden ter plaatse langs de werkzaamheden geleid. Dat geldt ook voor maandag 29 maart, wanneer de berm wordt afgewerkt en ingezaaid.

Landscheiding – 22 maart t/m 2 april

Van maandag 22 maart tot en met vrijdag 2 april zijn er werkzaamheden aan  het tweede deel van de duiker onder de Landscheiding, ter hoogte van het viaduct van de N209. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zetten we een deel van de provinciale weg, de Landscheiding, af. Het autoverkeer in beide richtingen volgt een omleiding via de N471, Oudelandselaan en Industrieweg. Het fietsverkeer wordt over de rijbaan langs de werkzaamheden geleid.

De werkzaamheden

Bij metrohalte Rodenrijs voert aannemer Dura Vermeer de komende periode werkzaamheden uit voor de bouw van een duiker. Deze duiker verbindt twee watergangen met elkaar waardoor de waterhuishouding in het gebied wordt verbeterd wat noodzakelijk is vanwege de aanleg van de A16 Rotterdam. We bouwen de duiker in twee fases: eerst het deel onder de Spoorhaven en daarna het deel onder de Landscheiding. Het P&R terrein bij de metrohalte blijft bereikbaar, autoverkeer volgt een omleiding.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het opbreken van de bestrating, het aanbrengen van korte houten damwanden, het bouwen van de duiker en het terugbrengen van bestrating en het groen in de berm. Onder meer het aanbrengen van damwanden en het frezen van asfalt kan hoorbaar zijn in de omgeving.

 

Cookie-instellingen