[nieuws] Oei, ik groei: proeftuin Expo A16 Rotterdam

12-03-2021 972 keer bekeken

Als we straks bomen en planten aanbrengen op het tunneldak van de toekomstige Rottemerentunnel, willen we dat ze goed groeien. Om te monitoren welke planten en bomen het goed doen, hebben we een proeftuin gemaakt bij de Expo A16 Rotterdam. Daar staan sinds vandaag diverse bomen en struiken.

De proeftuin is opgesplitst in twee delen. Aan de ene kant bootsen we een bos na met essen en iepen en op de andere helft een combinatie van eiken en haagbeuken. De grond waar de beplanting in staat, is ook verschillend. Beide hebben een eigen grondmengsel met verschillende voedingsstoffen. Daarnaast ligt er onder de proeftuin een drainagesysteem met sensoren zodat we goed de vochtigheid kunnen meten.

Inrichting Lage Bergse Bos

De inrichting van het tunneldak en de taluds maakt deel uit van de algehele vernieuwing van het Lage Bergse Bos. Om het recreatiegebied aantrekkelijker te maken voor bezoekers, worden in de komende jaren delen opnieuw ingericht door het Recreatieschap Rottemeren. Op onze projectkaart zie je hoe het Lage Bergse Bos er in de toekomst uit ziet.

De proeftuin is komende jaren te bezichtigen bij de Expo A16 Rotterdam

Let op! Op dit moment is de Expo A16 Rotterdam gesloten voor bezoekers. Zodra we onze deuren weer mogen openen laten we dit weten via de website.

Cookie-instellingen