[nieuws] De Rotte t/m 31 mei 2021 doordeweeks overdag gestremd ter hoogte van Lage Bergse Bos

30-03-2021 3571 keer bekeken

De Rotte is nog tot en met 31 mei 2021 gestremd op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur. De stremming is ter hoogte van het Lage Bergse Bos, tussen de Prinses Irenebrug en de Varenbrug.

Door een aantal onvoorziene omstandigheden duren de werkzaamheden voor de Rottemerentunnel op deze locatie langer dan verwacht. Wanneer er niet wordt gewerkt, na 19.00 uur en in het weekend, is de Rotte gewoon toegankelijk. Op de officiƫle feestdagen (Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, vrijdag na Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag) vinden er geen werkzaamheden plaats en is er dus ook geen stremming.

De werkzaamheden

De werkzaamheden op deze locatie bestaan op dit moment uit het boren van funderingspalen voor het aquaduct in de Rotte, voor de aanleg van de Rottemerentunnelvoor de A16 Rotterdam. Vanuit veiligheidsoogpunt is er tijdens de werkzaamheden geen doorvaart mogelijk. De belangrijkste redenen dat de stremming langer duurt dan verwacht is dat de palen door de harde ondergrond maar moeilijk op diepte komen en er tijdens de vorstperiode een aantal weken niet kon worden gewerkt.

Cookie-instellingen