[nieuws] Bodemgesteldheid onderwerp tweede onderwijsblad

31-03-2021 3248 keer bekeken

Over de bodemgesteldheid van Rotterdam valt veel te vertellen. Zo veel dat we besloten er een onderwijsblad van te maken. Nederland ligt in een delta die vroeger gedeeltelijk was bedekt met ijs. De opbouw van de bodem in Nederland is daardoor variabel en onvoorspelbaar.

Met je voeten in de klei

Het tweede onderwijsblad geeft informatie over dat wat er ónder de grond gebeurt. Met achtergrondinformatie, maar ook vragen en opdrachten, kunnen docenten interactief met hun leerlingen aan de slag.

Bekijk het tweede onderwijsblad

Er komen in totaal zes onderwijsbladen. Naast de energieneutrale tunnel en bodemgesteldheid komen er bladen over archeologie, watermanagement & flora en fauna, grond-, weg- en waterbouw en de digitale tweeling TWIN-16 (ICT).

Werken in de techniek zonder technisch te zijn

Speciaal voor leerlingen tussen 11 en 14 jaar ontwikkelden we onder de naam A16 Academie een interactief onderwijsprogramma. Dit programma bestaat onder andere uit een serie onderwijsbladen, een bezoek aan het informatiecentrum Expo A16 Rotterdam, quizen, video’s en een rondleiding te voet of op de fiets langs het tracé. Met dit onderwijsprogramma geven we scholieren inzicht in wat er allemaal bij de aanleg van een nieuwe weg komt kijken. Ook willen we jongeren ervan bewust maken dat je niet persé technische kennis nodig hebt om een leuke baan in de bouwwereld te vinden. Er zijn immers tientallen soorten banen nodig om een groot project als de A16 Rotterdam succesvol af te ronden
 

Cookie-instellingen