[nieuws] Bereikbaarheid Lage Bergse Bos: aanleg tijdelijk fiets-/voetpad bij Eekhoornplaats

30-04-2021 5261 keer bekeken

Om de bereikbaarheid van en naar het Lage Bergse Bos te vergroten, wordt het voetpad tussen de Mahlersingel en parkeerplaats de Eekhoornplaats tijdelijk opgewaardeerd naar een gecombineerd fiets- en voetpad van drie meter breed, half verhard.

Dit fiets- en voetpad start vanaf het pad ter hoogte van de Mahlersingel, loopt over parkeerplaats de Eekhoornplaats achter de Expo A16 Rotterdam en sluit aan op de Rottebandreef.

De werkzaamheden

Om het gecombineerde voet- en fietspad te realiseren, moet het huidige voetpad worden verbreed en voorzien van een halfverhardingsmateriaal. Tijdens de werkzaamheden is het voetpad afgesloten van maandag 3 tot en met woensdag 12 mei. Voetgangers volgen ter plaatse een omleiding. Op 12 mei einde dag wordt het gecombineerde fiets- en voetpad in gebruik genomen.

Kwaliteitsimpuls

Vanuit het Recreatieschap Rottemeren is er een kwaliteitsimpuls beoogd voor het Lage Bergse Bos, inclusief het gebied tussen de woonwijk en het tunneltracé (waterhuishouding, fiets- en wandelpaden, groeninrichting etc.). Onderdeel van deze kwaliteitsimpuls is een definitief fietspad, wat in de toekomst het tijdelijke fiets- en voetpad vervangt.

Cookie-instellingen