[nieuws] Rottebandreef gestremd van 5 t/m 11 juni

25-05-2021 6533 keer bekeken

De Rottebandreef tussen de Eekhoornplaats richting de Expo A16 Rotterdam en de Vaandragerdreef is gestremd voor het autoverkeer vanaf zaterdag 5 juni 07.00 uur t/m vrijdag 11 juni 18.00 uur.

Het auto- en fietsverkeer op de Rottebandreef ligt nu nog ‘met een slinger’ om de bouwkuipen van de nieuwe tunnel. Tijdens de afsluiting leggen we een tijdelijke brug over de bouwkuipen aan voor het autoverkeer. Voor fietsers, voetgangers en ruiters leggen wij een tijdelijke bypass aan, zodat zij langs de stremming kunnen. Deze tijdelijke bypass wordt op vrijdag 4 juni opengesteld.

(tekst gaat door onder kaartje)

Afsluiting Rottebandreef, hierboven beschreven

Omleiding autoverkeer

Autoverkeer komende vanaf de Irenebrug met bestemming Rottebandreef wordt omgeleid via de Molenlaan-Grindweg Bergweg Zuid-Leeuwenhoekweg-Sporthoekpad-Hoeksekade-Rottebandreef.

(tekst gaat door onder kaartje)

Omleiding auto's tijdens afsluiting Rottebandreef, hierboven beschreven

Tijdelijke fietsbrug

Als het autoverkeer eenmaal over de tijdelijk (auto-)brug rijdt, gaan wij verder met het aanbrengen van de damwanden en het boren van de palen in de bouwkuip. Vanaf week 39 (eerste week oktober) zijn wij dan zover dat ook het (brom-) fietsverkeer over een eigen tijdelijke (fiets-)brug in de Rottebandreef kan worden geleid.

De aanleg van een tijdelijke brug voor het auto- en fietsverkeer heeft tot gevolg dat wij de bouwtijd van de tunnel fors kunnen inkorten. Hiermee verkorten wij ook de periode van overlast voor de omgeving.

Cookie-instellingen