[nieuws] De Rotte weer open met vaarstops

28-05-2021 4946 keer bekeken

Per 1 juni wordt de stremming van de Rotte opgeheven. Omdat er nog wel werkzaamheden worden uitgevoerd, geldt op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur enkele keren per dag een vaarstop. Een vaarstop duurt ongeveer 15 minuten en wordt begeleid door verkeersregelaars op het water.

De werkzaamheden worden uitgevoerd ter hoogte van het Lage Bergse Bos, tussen de Prinses Irenebrug en de Varenbrug.

De werkzaamheden

De werkzaamheden op deze locatie bestaan op dit moment uit het boren van funderingspalen voor het aquaduct in de Rotte. Vanuit veiligheidsoogpunt is er tijdens de werkzaamheden geen doorvaart mogelijk.

Omdat de komende weken steeds meer vaarverkeer van de Rotte gebruikt maakt,  en omdat we vanwege de harde ondergrond minder palen kunnen aanbrengen dan verwacht, is er voor de oplossing met vaarstops gekozen. Zo ondervindt het vaarverkeer minder hinder.

Naar verwachting duurt het boren van de palen nog tot eind juni. In juli brengen we nog ongeveer 4 weken damwanden aan, waarvoor hetzelfde principe met vaarstops geldt. In principe zijn de werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur. Indien noodzakelijk wordt er op zaterdag doorgewerkt.

Cookie-instellingen