[nieuws] Expo A16 Rotterdam vanaf 15 juni open

09-06-2021 3368 keer bekeken

De Expo A16 Rotterdam opent dinsdag 15 juni aanstaande weer haar deuren! Bezoekers moeten vooraf reserveren. In de Expo A16 Rotterdam krijg je een kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg die het Terbregseplein vanaf 2025 met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt.

We houden ons vanzelfsprekend aan de geldende richtlijnen van het RIVM. Het informatiecentrum is zo ingericht dat je ons onder veilige omstandigheden kunt bezoeken. Wil je langskomen? Dan ben je van harte welkom! Vooraf reserveren is wel verplicht.

Reserveer hier je bezoek aan de Expo A16 Rotterdam

Interactief bezoekerscentrum

De Expo A16 Rotterdam is geen traditioneel bezoekerscentrum. Je kunt je op een interactieve en beeldende manier laten informeren over de aanleg van de A16 Rotterdam. Centraal in het centrum bevindt zich de interactieve plattegrond waar je met behulp van een 'navikart' (informatief wagentje) meer informatie krijgt over het project. Wie werken er allemaal mee aan de bouw van de snelweg en wat zijn de technische uitdagingen? Daarnaast duik je met de tentoonstellingsfilm de geschiedenis van de noordoostrand van Rotterdam in en zie je objecten die straks langs de nieuwe snelweg te vinden zijn.

Rondleiding op de fiets

Naast een bezoek aan de Expo kun je je binnenkort ook aanmelden voor een rondleiding op de fiets. Houd daarvoor de activiteitenkalender in de gaten. Samen met een voorlichter fiets je dan via het kijk- en doepad langs de verschillende uitkijkpunten.

Je kunt het kijk- en doepad ook zelf fietsen.

Maatregelen

Om een bezoek veilig te laten verlopen, maken we gebruik van tijdblokken. Per tijdblok is er ruimte voor 17 bezoekers. Je mag de Expo A16 Rotterdam een uur bezoeken. Daarna maken we de boel grondig schoon en start het volgende tijdblok. Verder volgen we de geldende richtlijnen: houd 1,5 meter afstand tot anderen en volg de aangegeven looproutes. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Heb je klachten? Blijf dan thuis.

Aanmelden (tot maximaal 17 personen) kan via het inschrijfformulier. De tijdsblokken zijn:

  • 10:00 - 11:00
  • 11:25 - 12:25
  • 13:05 - 14:05
  • 14:30 - 15:30
  • 15:55 - 16:55

Wil je met een groep langskomen? Vul dan het formulier voor groepsontvangsten in.

 

Cookie-instellingen