[nieuws] Werkzaamheden en afsluitingen Hoofdweg

14-07-2021 3069 keer bekeken

De Hoofdweg richting Alexandrium wordt vanaf 12 juli voor 12 weken versmald naar 1 rijbaan. Dat is nodig voor werkzaamheden aan kabels en leidingen voor de aanleg van een nieuwe oprit vanaf de Hoofdweg naar de A16.

Vanwege de verlegging van kabels en leidingen ter hoogte van de verkeerslichten nabij het Bastion hotel, is de huidige in- en uitrit vanaf de Hoofdweg naar het Business Centre en het Bastion vanaf 26 juli t/m 22 oktober gestremd voor alle verkeer.

Weekendafsluiting 

Van zaterdag 24 juli 20.00 uur tot maandag 26 juli 05.00 uur is de Hoofdweg in beide richtingen en de afrit vanaf de A16 naar de Hoofdweg volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Boszoom – Prinsenlaan - Koningslaan.

Voorbereidende werkzaamheden 

Van 12 t/m 16 juli wordt er al 4 avonden en nachten gewerkt aan de Hoofdweg, ter hoogte van het Bastion Hotel. Dat gebeurt tussen 20.00 en 06.00 uur

  • Op maandag en dinsdag is de rijbaan van de Hoofdweg richting de A16 gestremd.
  • Op woensdag en donderdagnacht is de rijbaan van de Hoofdweg richting Pr. Alexandrium gestremd.

Tijdens deze werkzaamheden wordt een waterleidingbuis onder elk vande twee rijbanen aangebracht. Hiervoor wordt eerst een deel van de asfaltverharding van de rijbaan verwijderd. Vervolgens wordt een sleuf gegraven en gaan we de buis leggen. De sleuf wordt vervolgens weer aangevuld en de rijbaan wordt aangeheeld met een tijdelijke verharding.

Het autoverkeer wordt deze nachten omgeleid via de Boszoom-Prinsenlaan-Koningslaan. 

 

Cookie-instellingen