[beeld] A16 Rotterdam: update vanuit de lucht

03-08-2021 2263 keer bekeken

Vanuit de lucht kan je het beste zien hoe de aanleg van de A16 Rotterdam vordert. De luchtfotograaf stapte daarom nog eens in het vliegtuig om alles vast te leggen.

De polder Schieveen met de verbindingsboog A13-A16. Het beton voor de verbindingsboog is inmiddels gestort.
Een close-up van de verbindingsboog met het gestorte beton. 
De tijdelijke bruggen om het verkeer langs het werk bij de N209/N471 te leiden namen we vorig jaar in gebruik. In het midden ligt zand, zodt de grond kan inklinken voor de aanleg van het nieuwe viaduct over de N471. 
Bij de HSL boren we palen voor de passage met het spoor. Met de palen bij de Randstadrail moesten we even wachten vanwege broedende zwaluwen. Deze maand kunnen we ook daar weer verder. 
Bij de Ankie Verbeek-Ohrlaan leggen we een tijdelijke rotonde aan, zodat verkeer door kan rijden tijdens de werkzaamheden. Vanaf eind augustus is de rotonde in gebruik. 
Bij de noordelijke tunneltoerit worden de laatste damwanden op hun plek gezet. Daarna starten we met het boren van palen en het ontgraven. 
De eerste bouwkuip van de Rottemerentunnel staat droog. Het beton voor de vloer is gestort en uitgehard. Nu wordt de bekisting opgebouwd voor het middentunnelkanaal. 
Vanaf de tijdelijke voetgangersbrug over de Rottemerentunnel heb je mooi uitzicht over de werkzaamheden. 
Bij de zuidelijke toerit van de tunnel worden de laatste damwandplanken aangebracht. Eind september storten we hier het eerste onderwaterbeton. 
Een overview van het werkgebied. Van links naar rechts: knooppunt Terbregseplein, de zuidelijke tunneltoerit en een deel van de Rottemerentunnel. 
Bij het Terbrgeseplein zijn bijna alle pijlers klaar. De wegdekken worden binnenkort gelanceerd vanaf de voorbouwlocatie aan de noordzijde. De wegdekken worden daar ook gemaakt. 
Een close-up van de voorbouwlocatie. Hiervandaan worden de wegdekken van de nieuwe fly-over op de goede plek geschoven. Op deze manier kan verkeer tijdens de werkzaamheden door blijven rijden. 
Een overzicht van knooppunt Terbregeseplein. Rechts de huidge A16, links de A16 Rotterdam in aanbouw. 

 

Cookie-instellingen