[nieuws] Kunst over de Rotte in Expo A16 Rotterdam

12-08-2021 5566 keer bekeken

Hoe zouden kunstenaars de Rotte vangen in een schilderij, tekening, gedicht of foto? Die vraag stelde het Chabot Museum Rotterdam. Kunstenaars gingen aan de slag en nu is er de Vang de Rotte kunstroute langs de Rotte. Onder andere in de Expo A16 Rotterdam zijn kunstwerken tentoongesteld.

De kunstroute is nog te bezichtigen tot en met 26 september. In de Expo is onder andere werk te zien van Astrid Ferdinand en Conform Cox.

[Tekst gaat door onder de afbeeldingen]. 

Kunstwerk van Astrid Ferdinand 
Kunstwerk van Conform Cox 

Op nog veel meer plekken langs de Rotte zijn werken tentoongesteld. Een overzicht vind je op de website van het Chabot Museum. Of download de flyer

Expo A16 Rotterdam bezoeken

Wil je de Expo A16 Rotterdam bezoeken? Reserveer dan eerst online een plekje. De Expo is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Hier kan je niet alleen kijken naar de kunstwerken, maar kan je ook van alles horen, lezen, zien en beleven over de realisatie van de nieuwe rijksweg.

Over Henk Chabot

Waar nu de aanleg van de Rottemerentunnel het landschap bepaalt, keek schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894 – 1949) jarenlang vanuit zijn huis en atelier uit over de Rotte en de uitgestrekte polders. Inmiddels is het atelier aan de Rotte verdwenen en is de polder bebouwd. Het ‘Land van Chabot’ is dan wel veranderd, maar als je goed kijkt, krijg je een indruk van het uitzicht dat hem inspireerde tot het maken van monumentale schilderijen, waarin hij de mensen, dieren en polders rond de Rotte in stevige, expressionistische penseelstreken verbeeldde.

Cookie-instellingen