[nieuws] Vanaf maandag tijdelijke rotonde Ankie Verbeek-Ohrlaan (N209) open

27-08-2021 292 keer bekeken

Wie afgelopen weken langs de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de N209 reed, heeft de bergen zand, een nieuwe fietsbrug en de asfaltmachines in actie vast opgemerkt. De tijdelijke rotonde hier wordt vanaf maandag 30 augustus vanaf 06:00 in gebruik genomen.

Verkeerssituatie vanaf 30 augustus

Maandag 30 augustus 06.00 uur wordt de nieuwe rotonde in gebruik genomen. Fietsers en voetgangers maken gebruik van het fietspad met de bouwbrug. De verkeerssituatie blijft zo’n 2 jaar gelden. Met de ingebruikname van de tijdelijke rotonde kan De Groene Boog het werk aan de nieuwe snelweg voortzetten met minimale hinder voor het verkeer.

Weekendafsluiting 27-30 augustus

Van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot maandag 30 augustus 06.00 uur zijn de N209 tussen de N471 en N472 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan op het deel Hazelaarweg - N209 afgesloten. De tijdelijke rotonde wordt dan bij de kruising N209 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan op bestaande wegen aangesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de N471. Fietsers worden omgeleid via de Bergweg-Zuid en de N472. De sportverenigingen (waaronder Hockeyclub Rotterdam en voetbal/cricketvereniging VOC) zijn tijdens het weekend bereikbaar via een lokale omleiding die ter plaatse is aangegeven met borden.

Robuuste oplossing door bestuurlijke samenwerking

Om de verkeersdoorstroming te bevorderen en hinder voor weggebruikers te beperken is door bouwcombinatie De Groene Boog voor deze locatie een tijdelijke rotonde ontworpen. Een wens die voor Rijkswaterstaat, maar ook voor de betrokken gemeentes en de Provincie Zuid-Holland van belang is. Ook voor het Hoogheemraadschap is deze locatie essentieel. Vlak naast deze tijdelijke rotonde bevindt zich een gemaal dat een grote rol speelt bij de instandhouding van de waterhuishouding in dit gebied.

Bestuurders openen rotonde

De rotonde, die geografisch precies op de gemeentegrens van Rotterdam en Lansingerland ligt, werd vrijdag 27 augustus vereerd door een bezoek van bestuurders van gemeente Lansingerland, gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Zij prikten, samen met Rijkswaterstaat en De Groene Boog elk hun eigen vlag op het symbolische zeslandenpunt en openden daarmee de tijdelijke rotonde.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

 

 

Cookie-instellingen