[nieuws] Verkeer Grindweg/Bergweg-zuid volgt omleiding over tunneldak

27-09-2021 7791 keer bekeken

Binnenkort starten we met de bouw van de Rottemerentunnel onder de Grindweg/Bergweg-zuid. Tijdens de werkzaamheden rijdt verkeer via een bypass over het bouwterrein. Alle verkeer volgt een route over het eerste stukje tunneldak dat hier is gebouwd. De omleiding start 10 november.

Bij de kruising met de bouwweg worden verkeersregelaars ingezet. De omleiding duurt tot najaar 2022.

Nachtafsluiting

Om de nieuwe verkeerssituatie in te richten, is de Grindweg/Bergweg-zuid voorafgaand aan de openstelling een avond/nacht afgesloten, op dinsdag 9 november vanaf 21.00 uur tot 06.00 uur de volgende ochtend.

In een eerdere versie van dit bericht was er sprake van dat de nieuwe situatie op 9 november zou ingaan, met de afsluiting de avond/nacht ervoor. Dit is nu een dag opgeschoven naar 10 november.

De werkzaamheden

Om de tunnel onder de Grindweg/Bergweg-zuid te maken, starten we met het boren van de funderingspalen. Medio december of begin januari brengen we de damwanden aan, die nodig zijn om de bouwkuip te kunnen ontgraven. Deze werkzaamheden duren ongeveer 3 weken en net als bij de andere bouwkuipen kunnen deze werkzaamheden zorgen voor overlast van geluid en trillingen in de directe omgeving. Na het aanbrengen van de damwanden ontgraven we de bouwkuip en storten we de vloer van de tunnel.

   

Cookie-instellingen