[artikel] Virtual Reality onderwerp van zesde en laatste onderwijsblad

30-09-2021 1596 keer bekeken

Heb je wel eens een virtual reality-bril opgehad, waarbij het lijkt alsof je in een andere wereld bent? Je kunt zomaar terecht komen tussen de vliegende roofvogels, of je loopt over een hoge brug met glazen tegels. Niet echt natuurlijk, maar je ziet en voelt het wel zo.

Bij de aanleg van de A16 Rotterdam maken we veel gebruik van virtual reality: een digitale voorstelling van de (toekomstige) werkelijkheid. Zo hebben we een volledig digitale versie van de snelweg gemaakt. Wat je daaraan hebt, lees je in ons laatste onderwijsblad!

Bekijk het laatste onderwijsblad

Dit is het laatste onderwijsblad dat we maken. Eerder verschenen er al onderwijsbladen over de energieneutrale tunnel, archeologie, flora en fauna, zand en de bodemgesteldheid.

Bekijk alle onderwijsbladen

Werken in de techniek zonder technisch te zijn

Speciaal voor leerlingen tussen 11 en 14 jaar ontwikkelden we onder de naam A16 Academie een interactief onderwijsprogramma. Dit programma bestaat onder andere uit een serie onderwijsbladen, een bezoek aan het informatiecentrum Expo A16 Rotterdam, quizen, video’s en een rondleiding te voet of op de fiets langs het tracé. Met dit onderwijsprogramma geven we scholieren inzicht in wat er allemaal bij de aanleg van een nieuwe weg komt kijken. Ook willen we jongeren ervan bewust maken dat je niet persé technische kennis nodig hebt om een leuke baan in de bouwwereld te vinden. Er zijn immers tientallen soorten banen nodig om een groot project als de A16 Rotterdam succesvol af te ronden.

Kom met de klas langs bij de Expo A16 Rotterdam

Scholen zijn van harte welkom om een bezoek aan de Expo A16 Rotterdam te brengen. We laten ook graag het project zien door een rondleiding op de fiets langs de A16 Rotterdam. Zo komt de theorie uit de onderwijsbladen echt tot leven! In de Expo of tijdens een rondleiding leren de leerlingen wat er allemaal bij de aanleg van de snelweg komt kijken. Interesse in een rondleiding met de klas? Meld jouw klas aan via onderstaande button en we helpen je graag verder!

Ja, ik heb interesse in een bezoek een de A16 Rotterdam

Cookie-instellingen