[artikel] Herfstvakantietips: speuren in de Expo of langs het kijk- en doepad

13-10-2021 2149 keer bekeken

Volgende week is het herfstvakantie! En omdat het ook de Maand van het Terbregseplein is, organiseren we een aantal extra activiteiten in en rond de Expo. We geven je drie tips voor een zonnige zaterdagochtend of een druilerige woensdagmiddag.

#1 Doe een speurtocht

Fiets of wandel over het kijk- en doepad. Op deze route langs het werk leer je alles over de A16 Rotterdam. Op vijf plekken langs het pad staan uitkijkpunten. Bij elk uitkijkpunt vind je informatie over het project en de omgeving. Via een QR-code kun je alvast een kijkje nemen in de toekomst door middel van 360 gradenfoto’s van de toekomstige situatie. Vanuit de uitkijktoren heb je een heel mooi uitzicht over de verschillende werkzaamheden, en over Rotterdam! Ga je met kinderen op pad? Haal dan één van de speurtochten op bij de Expo A16 Rotterdam. We hebben een wandelspeurtocht (korte route) en een fietsspeurtocht (langs de uitkijkpunten).

#2 Bezoek de Expo A16 Rotterdam

De Expo A16 Rotterdam is geen traditioneel bezoekerscentrum. Je kunt je op een interactieve en beeldende manier laten informeren over de aanleg van de A16 Rotterdam. Centraal in het centrum bevindt zich de interactieve plattegrond waar je met behulp van een 'navikart' (informatief wagentje) meer informatie krijgt over het project. Wie werken er allemaal mee aan de bouw van de snelweg en wat zijn de technische uitdagingen? Daarnaast duik je met de tentoonstellingsfilm de geschiedenis van de noordoostrand van Rotterdam in en zie je objecten die straks langs de nieuwe snelweg te vinden zijn. Je bent harte welkom in de Expo! Reserveren is niet nodig, een coronapas ook niet. Voor kinderen hebben we verschillende quizen. Vraag er gerust na bij één van de voorlichters.

#3 Ga met een voorlichter op pad langs het project

Iedere laatste zaterdag van de maand tussen 10.00-12.00 uur neemt één van de voorlichters je mee langs de bouwplaats van de A16 Rotterdam. Hij vertelt je alle details over onder andere de Rottemerentunnel, de veranderingen bij het Terbregseplein en de aansluiting van de A16 Rotterdam op de A13. In de herfstvakantie organiseren we een extra fietstocht, op woensdag 20 oktober. Meld je snel aan!

Nieuwsgierig naar alle activiteiten die de Expo organiseert? Houd dan de activiteitenkalender in de gaten.
 

Cookie-instellingen