[nieuws] Verkeer over eerste stukje tunneldak Rottemerentunnel

10-11-2021 11027 keer bekeken

Vanaf vandaag rijden auto’s, fietsers, scooters en al het overige verkeer bij de Grindweg/Bergweg Zuid een omleidingsroute over het eerste stukje tunneldak van de Rottemerentunnel. Deze omleiding duurt tot het najaar 2022.

Begin oktober zijn de eerste twee delen van het tunneldak voor de Rottemerentunnel gestort. Het dak voor de tunnel wordt tegelijk met de buitenwanden gestort in delen van 25 meter. Nu de bekisting eronderuit is gereden, begint het ook echt op een tunnel te lijken.

Omleidingsroute Grindweg/Bergweg Zuid

Voor het verkeer (automobilisten, fietsers én wandelaars) op de Grindweg/Bergweg Zuid betekent het dat zij vanaf vandaag een aangepaste route moeten volgen. Tijdens de werkzaamheden rijdt verkeer via een bypass over het bouwterrein. Bij de kruising met de bouwweg worden verkeersregelaars ingezet. Nu de omleidingsroute over het tunneldak in gebruik is genomen, kan een nieuw stukje Rottemerentunnel onder de Grindweg/Bergweg Zuid worden aangelegd.

Chocoladerepen uitgedeeld

Vanochtend vroeg zijn er chocoladerepen uitgedeeld aan fietsers bij de omleidingsroute. De route wordt veel gebruikt voor woon-werkverkeer en schoolgaande jeugd. In korte tijd zijn er 500 repen uitgedeeld.


Fotograaf: Fred Leeflang

Cookie-instellingen