[artikel] Bliksemstage bij de A16 Rotterdam

10-12-2021 1816 keer bekeken

Deze week volgden leerlingen van JINC een bliksemstage bij de A16 Rotterdam. Tijdens dit bezoek, in het kader van de A16 Academie, kregen leerlingen de kans te ontdekken welke beroepen en sectoren er zijn en wat er past bij hun interesses en talenten.

Zo helpen we deze leerlingen om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding. De leerlingen bezochten de Expo. Daar stonden ze onder andere stil bij het beroepenbord, om kennis te maken met de verschillende beroepen bij het project. In kleine groepjes voerden de leerlingen drie praktische opdrachten uit, gekoppeld aan de beroepen waar een MBO’er in kan doorstromen.

Zo maakten de leerlingen kennis met het vak:

  • Verkeersregelaar, waar de leerlingen op aanwijzing het verkeer bij de Bosweg hielpen met oversteken;
  • Voorlichter in de Expo. Hier speelden de leerlingen een rollenspel om te ervaren hoe het is om als voorlichter en bezoeker te acteren;
  • Maatvoerder. Met een robotplotter zetten de leerlingen een aantal lijnen uit op de toegangsweg richting de Rotte.

Ook keken de leerlingen mee hoe de peilboot op het water werd gezet en hoe een stuk van de waterbodem van de Rotte opgemeten werd.

JINC

JINC is een organisatie die strijdt voor een samenleving waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt, waarin íeder kind kansen krijgt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma krijgen jaarlijks meer dan 65.000 leerlingen van de basisschool, het vmbo en de praktijkschool de kans om te groeien. Dit doet JINC samen met ruim 500 partners uit het bedrijfsleven.

A16 Academie

De A16 Academie is binnen het A16 Rotterdam project een uniek lesprogramma. Het programma is voor leerlingen en studenten van verschillende onderwijsniveaus om hen te enthousiasmeren voor een technisch beroep in de bouw en infrastructuur. In dat kader organiseren we als project verschillende activiteiten: van onderwijsbladen tot gastlessen en van themaweken tot een bezoek aan de Expo. Interesse? Neem contact met ons op!

Cookie-instellingen