[beeld] Vier dagen non-stop tunnelvloeren storten

21-12-2021 2333 keer bekeken

We werken nog even flink door, deze laatste dagen voor de kerstvakantie! Het bouwteam is sinds maandagochtend 07.00 uur non-stop beton aan het storten voor de tunnelvloer ter hoogte van de Sweelincklaan.

In deze kuip gaat het storten nog door tot woensdagmiddag, in totaal 55 uur. Woensdagochtend verplaatsen we 2 van de 4 betonpompen naar de bouwkuip ter hoogte van de Bosweg, waar we de volgende tunnelvloer storten. Een stort van nog eens 30 uur. Als alles meezit, ronden we het werk donderdag eind van de middag af. We hebben dan zo’n 1.100 betonmixers aan beton verwerkt. Daarna hebben de bouwers vakantie.

Onder water 

Bijzonder aan een gewapende onderwaterbetonvloer, die we toepassen bij de Rottemerentunnel, is dat alle werkzaamheden onder water moeten worden uitgevoerd. Het uitgraven van de grond, het aanbrengen van de wapening en dus ook het storten van beton. Om de kwaliteit van de tunnelvloer te kunnen waarborgen mag het stortproces tussentijds niet worden gestopt. Daarom gaat dit werk 24 uur per dag, achter elkaar door. Het duikteam controleert onder water of de stort goed verloopt en de vloer overal goed aansluit.

Klik op het pijltje onder de foto om naar der volgende afbeelding te gaan 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen