[nieuws] Rottemerentunnel: verwijderen damwanden eerste bouwkuip

12-01-2022 1868 keer bekeken

De werkzaamheden aan de Rottemerentunnel zijn nog steeds in volle gang. Voor de eerste bouwkuip (bouwkuip 24), vlakbij de Expo A16 Rotterdam, zijn we inmiddels zover om de damwanden te verwijderen. Op dinsdag 18 januari gaan we met deze werkzaamheden starten.

Wanneer het beton voor de wanden en het dak van de Rottemerentunnel is gestort, kunnen de damwandplanken worden verwijderd. Voor bouwkuip 24 zijn we zover. Het verwijderen van de damwanden in deze kuip neemt naar verwachting zo’n 10 werkdagen in beslag.

Werkzaamheden

We beginnen met het damwandscherm aan de zijde van de Mollenplaats en verplaatsen na een week het materieel naar de andere zijde (zie afbeelding). De damwanden in het midden van de bouwkuip blijven staan en worden op het niveau van de tunnelvloer afgebrand. Het verwijderen van deze damwanden loopt vooruit op de rest van de damwanden voor de tunnel. Die verwijderen we later dit jaar.

Afbeelding: We starten met het verwijderen van de damwandplanken langs de rode lijn en eindigen bij de blauwe lijn.

Werktijden

Onze standaard werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Voor het verwijderen van deze damwanden passen wij onze werktijden aan en werken wij tussen 8.00 en 16.00 uur.

Wat betekent dit voor u? 

Afhankelijk van je afstand tot onze werkzaamheden kan je geluidshinder ervaren. Het uittrillen van de damwanden is hoorbaar in de omgeving en vergelijkbaar met het intrillen van de damwanden.
 

Cookie-instellingen