[nieuws] Rottemerentunnel: betonstort bouwkuip Rottekade

15-02-2022 4269 keer bekeken

Op maandag 21 februari +/- 7.00 uur starten we met het storten van beton in de bouwkuip vlakbij de Rottekade. Deze bouwkuip is onderdeel van de vele bouwkuipen die gezamenlijk de Rottemerentunnel gaan vormen. De werkzaamheden lopen door in de avond/nacht en zijn op dinsdagochtend 22 februari gereed.

De bouwkuip vlakbij de Rottekade noemen we bouwkuip 25b. Deze bouwkuip heeft een lengte van 100 meter. In totaal storten we 4000 m3 onderwaterbeton om op dit deel de vloer van de tunnel te maken. Dit zijn zo’n 400 betontransporten. We werken van zuid naar noord. Dit betekent dat we starten aan de zijde van de Rottekade en vervolgens in de richting van de autobrug over de Rottebandreef werken. Duikers voeren in het water werkzaamheden uit en begeleiden het storten van het beton onder water.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

In de directe omgeving zijn de bouwactiviteiten te zien en te horen. Zoals het geluid van de betonpomp die continu aan staat en de betonmixers die af en aan rijden en die tijdens de betonstort de motor moeten laten draaien. Ook staat er extra bouwverlichting aan tijdens de donkere uren. Om de overlast te beperken nemen we een aantal maatregelen. Zo rijden de betonmixers tussen 19.00 uur ’s avonds en 7.00 uur 's ochtends alleen via de noordzijde richting het bouwterrein (route N209). Maken de betonmixers gebruik van het zogeheten ‘witte ruis signaal’, in plaats van de gebruikelijke piepjes tijdens het achteruit rijden. De communicatie tussen betonpomp en betonmixers vindt plaats met behulp van een verkeerslicht, dus geen claxon gebruik. En we schermen de opstelplaatsen van de betonpompen aan de 'bewonerszijde' af met bouwhekken met geluidabsorberend doek. Directe aanwonenden zijn per informatiebrief geïnformeerd. 

Overzicht bouwkuipen rondom Rottekade. De onderwaterbetonvloer van bouwkuip 25b wordt als eerste gestort.
Cookie-instellingen