[nieuws] Tweede fase heiwerk Ankie Verbeek-Ohrlaan

29-03-2022 2315 keer bekeken

Vrijdag 1 april start de tweede fase van het heiwerk voor het nieuwe A16 Rotterdam viaduct bij de Ankie Verbeek-Ohrlaan. Het werk duurt tot ongeveer medio juli.

Daarnaast brengen we, een stukje verderop, van 4 tot en met 20 april damwanden aan voor de duiker onder de noordelijke tunneltoerit. Deze duiker zorgt voor een verbinding van de twee watergangen aan beide zijden van de tunnel.

Data en locaties

 1 april t/m medio juli

Heien funderingspalen viaduct Ankie Verbeek-Ohrlaan

 

 4 t/m 20 april 

Aanbrengen damwanden duiker bij toekomstige tunnelinrit

 

     

De funderingspalen worden met een heimachine aangebracht en de damwanden worden de grond ingetrild. Afhankelijk van de afstand tot de werkzaamheden kan dit hoorbaar zijn in de omgeving.

Plekken waar gewerkt wordt, hierboven beschreven

 


Over de bouw van het viaduct Ankie Verbeek-Orhlaan

We bouwen het viaduct van de Ankie Verbeek-Orhlaan over de toekomstige A16 Rotterdam en de Bergschenhoekseweg in fases. Vorig jaar zomer hebben we het eerste deel van de funderingspalen aangebracht. In de komende periode brengen we het tweede deel aan, zoals hierboven vermeld.

Het eerste deel van het viaduct is al goed zichtbaar buiten. We brengen op dit moment de bekisting aan zodat we het beton kunnen storten voor het eerste deel van het dek. Deze betonstort staat gepland in april. Wanneer het dek is gestort, dan verleggen we de N209 en starten we met het tweede deel van het viaduct. Om de N209 te kunnen verleggen, moeten we de weg een weekend afsluiten. Dat staat nu gepland voor juli. De volgende fase van het heiwerk voor de funderingspalen staat gepland voor augustus/september.

Cookie-instellingen