[nieuws] Start aanbrengen damwanden Hofwijktunnel

06-04-2022 4036 keer bekeken

Maandag 11 april starten we met het aanbrengen van de damwanden voor de nieuwbouw van de westkant van de Hofwijktunnel.

Het werk begint met 1 of 2 dagen dat we's avonds en 's nachts werken. Dat is in elk geval op maandag 11 april van 20.00 uur tot 07.000 uur de volgende ochtend. We brengen dan het eerste deel van de damwanden aan, die het dichtst op de snelweg staan. Daarvoor moeten we een rijbaan afsluiten, en dat mag alleen ’s avonds/’s nachts. Als het werk niet binnen 1 nacht klaar is, werken we ook op de reserve-avond/nacht op dinsdag 12 april. 

Aanbrengen damwanden overdag: 12 april t/m eind mei

Na de nachtelijke werkzaamheden gaan we overdag damwanden aanbrengen. Deze werkzaamheden voeren we vanaf dinsdag 12 april uit tussen 07.00 uur enn17.00 uur. We starten bij de Hofwijktunnel. We verwachten hier eind april/begin mei klaar te zijn.  

Daarna gaan we verder met het aanbrengen van de damwanden voor de duikerbrug Tempelweg. Dit werk start ook weer met de damwanden dicht langs de snelweg waarvoor we weer in de avond/nacht moeten werken.

De werkzaamheden voor het intrillen van de damwanden kunnen goed hoorbaar zijn in de directe omgeving.

Luchtfoto uit maart 2022. Inmiddels is het oude westelijke deel van de Hofwijktunnel bijna helemaal gesloopt. In de nacht starten we met de damwanden het dichtst bij de snelweg.

 

Cookie-instellingen